bloggar om hem & prylar

Barn och lampor 3


skrivet den 08 jun av Kim, klockan:14:31

Läs-, arbets- och nattbelysningMin dotter har en sådan här i sin loftsäng. Det matchar ett av hennes bäddset.

 

Vår dotter har månlampan som är släkt med tidigare nämnda sollampa (som vi har som nattbelysning) på en vanlig vägg - och en prinsesslampa i sin säng som räcker till för läsning. När hon blir lite större behövs förstås en riktig lampa till bordet så att hon kan läsa, rita, läsa läxor m m med bra ljus. Här kan man nog ta en vanlig kontorslampa modell mindre som får stå eller skruvas fast på hennes skrivbord. Jag tror inte det finns så många speciella barnarbetslampor, lika lite som det antagligen inte finns så många kontorsstolar för barn.

Nattbelysningen ska vara så stark att barnets mörkerrädsla försvinner (och föräldrarna kan ha hjälp av den) men så svag att barnet inte störs och får svårt att somna in, vaknar etc. 

Månlampan är lite stark. En sådan här kan vara en bra idé:

http://www.svenskabarnrum.se/

...säljer sådana.

"Plugga in den i kontakten och sen är det klart!

Autonattlampan är en mysig nattlampa med låg energiförbrukning. Den behöver aldrig sättas av och på, väl en gång insatt i stickkontakten sköter den ljusregleringen automatiskt.

Autonattlampans ljusstyrka anpassas utefter hur ljust eller mörkt det är i rummet. Ju mörkare det är, desto klarare lyser lampan. Den automatiska ljussensorn känner av hur rummets ljus skiftar , på dagen är lampan släkt, men när det mörknar ute tänds lampan. Smart! Och bra för både plånboken och miljön på vår planet."

skriver de.

Alla sådana här lampor är anpassade för att barn (och föräldrar?) inte ska kunna pilla upp dem och man kan inte bränna sig på dem. Lampbyten blir förstås lite trixiga men med lågenergilampor behövs ju inte byten så ofta.

Avslutningsvis några länkar till återförsäljare av belysning:

  1. http://sovtex.se/barnartiklar/lampor.html?gclid=CJm5hYankKICFYUrDgoddzJdcA
  2. http://www.ikea.se
  3. http://www.barnnet.se/k_a.php?aid=116&kid=11&xid=11

Currently rated 3.2 by 18 people

  • Currently 3,166667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed